Vattenfasta 

Ta hjälp av mig som Fasteterapeut

Som en av de första utbildade Fasteterapeuterna av dr. Sanna Ehdin som under flera år forskat kring fastans och speciellt vattenfastans läkande förmåga erbjuder jag kurser online där jag lär dig att vattenfasta på ett tryggt och hållbart sätt samt privata fastekonsultationer och vägledningar.

Vattenfastan är när du lärt dig den en enkel och hållbar livsstil som kommer kunna förbättra din hälsostatus avsevärt och ge dig många fler hälsosamma år framöver. 

Vattenfasta – ett redskap för läkning

En av vår tids största utmaningar för kroppen är att vi äter för mycket, för ofta och av fel sorts mat. Det är när kroppen får vila från matsmältning som den får möjlighet att läka. Det betyder givetvis inte att vi ska sluta äta. Det handlar om att vi på ett naturligt sätt och i vår vardag ska ge kroppen tillfällen av kontrollerad matvila. 

Ett annat mycket stort och vanligt problem är att vi inte tömmer tarmen ordentligt. Även om vi tömmer varje dag, så är det inte säkert att vi tömmer helt. Utmed tarmarnas sidor och i tarmfickor kan slaggproduter, parasiter/mask och annat samlas. Det i sin tur skapar inflammationer, läckande tarm och en rad andra obalanser och hälsoproblem i kroppen. Det är därför av stor vikt att vi innan vattenfastan får i gång tarmen ordentligt. Där är grunden för din kommande läkning.

Genom olika typer av flusher/tarmreningar förbereder vi våra kroppar ordentligt för att kunna göra en så effektiv vattenfasta som möjligt.

Jag har själv införlivat vattenfasta i min vardag sedan sommaren 2022 och har upplevt många positiva hälsoeffekter: blivit av med flera kilo i lymfvätska, blivit av med inflammationer och matallergier samt föryngrats in på cellnivå. Det skiljer ganska exakt ett år mellan bilderna ovan. Resultatet är efter tre månaders vattenfasta (36h/v)

Låt mig hjälpa dig komma igång med vattenfasta!

Fastegrupper - Fasteresa

4 veckor online i grupp. 

Individuell hälsoenkät samt Frekvensmedicinsk scanning/balansering med personlig rådgivning.

Zoom-möten varje vecka

Goda förberedelser och alla viktiga protokoll.

Individuell coachning

Individuell hälsoenkät samt Frekvensmedicinsk scanning/balansering med personlig uppföljning.

Två uppföljande samtal.

Alla protokoll och material skriftligt.


  

Övrigt

Funderar du/ni på att starta en egen fastegrupp och vill ha hjälp att komma igång?

Är det kanske intressant med en föreläsning eller workshop?

Eller har du påbörjat Vattenfasta själv och behöver lite råd och stöd på vägen?

 

 

Fasteresan – din Fastegrupp

När du följer med på min Fasteresa kan du känna dig trygg med att du både får personliga råd och vägledning och dessutom samhörighet och motivationen av att göra detta i grupp. Det bästa av två världar! 

Att lära sig att vattenfasta enligt VASS-protokollet (saltvattenflush med efterföljande vattenfasta) är en livsstil som förhoppningsvis kommer att bli en del av din läkande och hälsofrämjande vardag framöver. Jag har valt att kalla mina fastegrupper för Fasteresor just för att det är så mycket upplevelser och ett sätt att lära känna sig själv på alla plan. 

Att vattenfasta är långt ifrån ett nytt och moderna påfund – tvärt om! Det är något som funnits med i årtusenden i de flesta samhällen och religioner både som ett sätt att läka kroppen men också för att komma närmare sin själ och ”spirit”.

Vattenfasta är inte för alla…

I varje fall inte på en gång. Dessa personer bör inte vattenfasta. Personer som:
 • Är underviktiga eller har anemi
 • Är under 18 år
 • Har ätstörningsproblematik
 • Är gravida eller ammar
 • Har njursjukdom eller sänkt allmäntillstånd
 • Allvarligt sjuka som medicinerar – rådgör med läkare innan vattenfasta påbörjas.
Även om inte vattenfasta är något för dig just nu, kan du börja med de förberedande fasteaktiviteterna såsom födofasta och detox för att påbörja läkning och så småningom kunna genomföra även vattenfasta. Hör av dig till mig för personlig rådgivning om du är osäker.

Vikten av att förbereda sig

Det kan inte nog understrykas hur viktigt det är att förbereda sig ordentligt inför vattenfastan. Därför ägnar vi det två första veckorna åt att skapa bästa möjliga förutsättningar för kommande VASS-fasta.

 • Födofasta, förfasta och detox krymper magsäcken och förbereder kroppen – både fysisk och mentalt.
 • Vi fyller på med salt och nyttiga fetter.
 • Vi boostar med vitaminer och hjälper kroppen att binda toxiner.
 • Vi sätter fart på och tömmer tarmen med hjälp av alkaliska flusher.
 • De som behöver kan också ta hjälp av enema (tarmsköljning).

Aktuella Fasteresor

Dessa avgångar för Fasteresan är planerades i nuläget. Det finns ett begränsat antal platser i varje grupp. Samtliga Fasteresor är på 4 veckor. För den som behöver mer förberedelser rekommenderar jag att du först anmäler dig till kursen: Må Bättre – Kost & Hälsa.

 • 23 januari
 • 6 mars
 • 8 maj
 • 12 juni
Detta ingår i en Fasteresa på 4 veckor
 • En personlig hälsoenkät
 • En Frekvensmedicinsk scanning/balansering på distans eller på min mottagning i Västerås med feedback på hälsostatus och personliga råd och tips inför vattenfastan
 • 30 minuters förberedande samtal.
 • Tillgång till grupp på Facebook under kursen + ytterligare fyra veckor efter kursens slut. Därefter medlemskap i en gemensam grupp för alla som varit med på Fasteresa där de delas ny information och finns möjlighet att ställa frågor och få feedback.
 • Protokoll
 • Zoom-möten varje vecka med information, utbildning och möjlighet att ställa frågor.

Pris; 3800:-

Betalas med Swish eller Faktura (kan delas upp på två tillfällen). Kostnad för fastepaket (produkter du behöver för att kunna genomföra alkaliska flusher, saltvattenflush mm. ) tillkommer.

Vill du veta mer?

Boka ett kostnadsfritt upptäckarsamtal för att få möjlighet att ställa frågor och ta reda på om detta kan vara något som passar dig.

Du gör det via BokaDirekt eller genom att mejla: info@ulrikagabriel.com

Vill du boka privat fastecoaching?

Mejla din anmälan till: info@ulrikagabriel.com.

Individuell fastecoachning

Passar det dig bättre att lära dig vattenfasta i din egen takt och med enbart individuell coachning? Givetvis går även det att ordna.

Du har tre månader på dig i programmet, men kan givetvis bli klar tidigare än så om du önskar.

I den individuella fastecocahning ingår samma delar som i Fasteresan för grupp:

 • En personlig hälsoenkät
 • En Frekvensmedicinsk scanning/balansering på distans eller på min mottagning i Västerås med feedback på hälsostatus och personliga råd och tips inför vattenfastan
 • 30 minuters förberedande samtal.
 • Protokoll
 • Ytterligare två individuella samtal á 30 minuter 

Pris; 5200:-

Betalas med Swish eller Faktura (kan delas upp på två tillfällen). Kostnad för fastepaket (produkter du behöver för att kunna genomföra alkaliska flusher, saltvattenflush mm. ) tillkommer.

Vill du veta mer? 

Vill du boka privat fastecoachning?

Boka ett kostnadsfritt upptäckarsamtal för att få möjlighet att ställa frågor och ta reda på om detta kan vara något som passar dig.

Du gör det via BokaDirekt eller genom att mejla: info@ulrikagabriel.com

Mejla din anmälan till: info@ulrikagabriel.com

Övrigt 

Har du andra tankar och önskemål som till exempel att starta en egen Fastegrupp eller att anordna en föreläsning eller workshop om vattenfasta, så är du varmt välkommen att höra av dig till mig, så tittar vi på hur ett upplägg skulle kunna se ut.

Eller har du kanske påbörjat Vattenfasta efter att ha läst Sannas fastebok, men känner att det är svårt att komma igång eller komma vidare?

Välkommen att höra av dig till mig, så diskuterar vi hur ett upplägg/samarbeta kan se ut: info@ulrikagabriel.com

Vanliga frågor om Vattenfasta

Måste man ha fastat tidigare?

Du behöver inte ha fastat tidigare. Vi förbereder oss inför vattenfastan under ett par veckor. Om du innan har haft en relativt ohälsosam livsstil så kan det vara bra att du ägnar lite längre tid åt förberedelserna. Eller så rekommenderar jag att du inleder med att gå min 6 veckor långa förberedande kurs för att skapa bättre matvanor och förbättra din hälsa: Må Bättre – Kost & Hälsa

Boka gärna ett kostnadsfritt samtal via Boka Direkt där du får svar på dina frågor och vi kan diskutera lämpligt upplägg för just dig

Hur länge vattenfastar man?

Vi följer Sanna Ehdins VASS-protokoll (Vattenfasta Sanna Special, som innebär att vi tömmer tarmen med en saltvattenflush och därefter påbörjar vattenfastan. Med tömd tarm kommer vi snabbare in i autofagi som är det tillstånd där cellarna påbörjar sitt reparations- och föyngringsarbete. Det innebär att en vattenfasta på 36 timmar motsvarar en ”traditionell” vattenfastsa på 4 – 5 dygn.

Den som vill kan sedan utöka antalet timmar/dygn för läkning om det känns bra, men det är inte något ”krav”.

Förstörs inte metabolismen?

När vi utsätter kroppen för sk. kalorirestriktion – när vi minskar mängden kalorier eller fastar med juicer och buljonger etc. så uppfattar kroppen det som svält och reagerar då med att lagra fett som reserv, vilket gör att vi lätt går upp i vikt och lite till när vi börjar äta igen.

När det gäller vattenfasta tillför vi inte några näringsämnen eller kalorier, vilket gör att kroppen istället går in i reparationsarbete. Det kan på sikt göra att metabolismen till och med förbättras.

Är man inte hungrig hela tiden?

När vi tömmer tarmen med saltvattenflushen och sedan bara dricker vatten och svart kaffe eller grönt sencha te under vattenfastan så påverkar vi varken metabolism eller blodsocker.

Många blir förvånade över hur lugnt det känns i magen och att hungerskänslorna inte alls är särskilt påtagliga.

Under vattenfastan är det tillåtet att ta någon tesked kokos- eller MCT-olja i kaffet/teet (påverkar inte autofagin) vilket gör att hjärnan får lite energi och magen känner sig nöjd.

Boka ett kostnadsfritt upptäckarsamtal och få möjlighet att ställa frågor om vattenfastan och få veta vilket upplägg som skulle kunna passa dig bäst.