Kost

VAD SKA VI ÄTA FÖR ATT MÅ BRA?

Då vi alla har lite olika behov och förutsättningar finns det inte något enkelt och entydigt svar på den frågan.
Det jag ändå har kunnat konstatera under alla år jag har jobbat med kost och hälsa är att alla mår bra av att äta mer grönsaker och mer frukt.

Kosttillskott då? Ja, idag är det svårt att få i sig alla näringsämnen även om vi äter en bra och allsidig kost. Speciellt svårt är det att få i sig tillräckligt med mineraler. Så att äta tillskott i form av vitaminer och mineraler kan vara bra för många. Men, vi måste också vara säkra på att våra kropp, i det här fallet våran tarm förmår att ta upp näringsämnena ordentligt från maten eller från tillskotten. Många idag har problem med mage och tarm vilket gör att oavsett om man näringsmässigt får i sig det som man behöver, så förmår inte kroppen att tillgodogöra sig det. Så en välmående och fungerande tarm är grunden.

Idag tar jag hjälp av frekvensmedicin och min EDUCTOR som jag arbetar med för att kunna läsa av hur din näringsstatus ser ut vad gäller vitaminer, mineraler, aminosyror, matsmältningsenzymer, fettsyror etc. Där får vi också en uppfattning om hur tarmen mår och förmår att ta upp näringsämnena.

Jag arbetar också sedan ett antal år med problematik med ätbeteende i from av en kurs som heter Goda Matvanor: ändra ätbeteende med KBT. Där går vi till grunden med varför vi äter fel, för ofta, för mycket och av fel anledning.

JAG ERBJUDER

Näringsstatus och upptag – med hjälp av en Frekvensmedicinsk balansering tittar vi på hur din näringsstatus ser ut och vilka eventuella obalanser som eventuellt kan finnas. Vi gör en balansering för att påminna kroppen om det ideala läget och du får med dig information om vad du behöver tänka på för att stödja din kropp näringsmässigt.
Kan göras som en engångsbalansering och kostar då:
1500:- för 90 minuter.
Du kan också göra en serie på tre balanseringar för att boosta upp kroppen ordentligt och det kostar då:
4200:- för 3 ggr 90 minuter.

Kurs i grupp – Goda Matvanor: ändra ätbeteende med KBT är en kurs på 6 veckor som regelbundet hålls i en hemlig grupp på Facebook. Kursen kan också skräddarsys för privata grupper eller enskilt efter önskemål.
Den här kursen är inte ännu en diet. Faktiskt är det precis tvärt om! Det här är en teknik och metod som hjälper dig att fokusera på dina matvanor och ditt ätbeteende – det som för de allra flesta är den huvudsakliga orsaken bakom övervikt och ohälsa.
För handen på hjärtat, de allra flesta av oss vet ju redan var som är bra för oss att äta och vad vi borde låta bli…Syftet är att du ska skapa en långsiktighet som hjälper dig att hantera känslo- och överätande och kunna hantera det sociala ätandet.

Så här ser kursens upplägg ut:

 • Under 6 veckor jobbar du tillsammans med mig och övriga deltagare som delar erfarenheter och mål i en hemlig grupp på Facebook.
 • Varje dag presenteras en ny uppgift. En del av dem kommer du att jobba med varje dag under kursen, andra bara vid något tillfälle. Uppgifterna bygger på att du successivt ska kunna införliva dem i din vardag som en hjälp och ett stöd för dig att hitta ett hållbart ätbeteende.
 • I gruppen har du möjlighet att ställa frågor, dela med dig av dina tankar, peppa och låta dig bli peppad när det behövs. Att jobba tillsammans med andra i grupp har i många studier visat sig vara en mycket stor framgångsfaktor för hälsofrämjande beteende.
 • Du väljer själv om du vill följa någon specifik diet/kosthållning under kursen, Det är inte ett måste, utan du kommer att märka effekt enbart genom att ändra dit ätbeteende.

OBS! Kursen är inte lämplig för personer som befinner sig mitt i en period med ätstörnings-problematik. Har du frågor kring detta, kontakta mig gärna.

Kostnad : from 1/1-2021 795:-, om du anmäler dig senast 31/12-2020 betalar du 695:- (som var priset för kursen 2020)

Planerade kurstillfällen 2021:

 • 18 januari – 28 februari (FULLBOKAD)
 • 29 mars – 9 maj (FULLBOKAD)
 • 17 maj – 27 juni
 • 16 augusti – 26 september
 • 1 november – 12 december
 • Ni som vill kan också gå ihop och starta en egen grupp – kompisgänget, träningskompisarna,  på arbetsplatsen etc. Ni behöver vara minst 8 personer och betalar då 695:- per person. Vi kommer då överens om vilket startdatum som blir aktuellt.

För anmälan: Mejla till ulrikagabriel@gmail.com och skriv vilket kurstillfälle du  vill anmäla dig till. Du får sedan information om det finns platser kvar samt betalningsmöjligheter. 
Lite mer information om kursen:KBT (Kognitiv Beteendeterapi) är en mycket effektiv metod för att jobba med förändring av beteenden. Vi jobbar med kopplingen mellan tankar, känslor och handlingar. Metoden baserar sig på boken ”The Beck Diet Solution” skriven av Judith S. Beck.
Några exempel på övningar du får jobba med under kursen:

 • Lära dig känna skillnad på hunger, önskningar och begär
 • Äta med mindfulness
 • Lära dig att hantera ”misslyckanden” (kommer bli din stora framgångsfaktor)
 • Skapa strategier för att hantera trugande personer
 • Lära dig att hantera saboterande tankar
 • Skapa rutiner och lära dig planera
 • Få in vardagsmotion och träning i ditt liv
 • Sluta överäta

Några reportage som gjort om deltagare som framgångsrikt gått kursen:

Tidningen Må Bra, mars 2020
Tidningen Amelia Kropp & Skönhet , mars 2020
%d bloggare gillar detta: