Nirvana Fitness

NIRVANA FITNESS = ANDNINGSTRÄNING + YOGA + PILATES

Nirvana Fitness är en för Sverige ny träningsform som har blivit mycket populär inte minst i Europa och Asien. Den ultimata kombinationen mellan funktionella rörelser som ger styrka och smidighet och medveten djupandning som ger effekt för både kropp och själ.

Andningen är basen och ”själen” i Nirvana Fitness och vi använder en teknik som kallas Pursed Lip Breathing (PBL) som innebär att att vi andas in genom näsan och ut genom munnen med sammanpressade läppar så att vi skapa ett motstånd. Det gör att utandningen bli både lugnare och längre vilket i sin tur ger bättre syresättning ända in på cellnivå.
Yogans mjuka och smidiga rörelser ger en mjuk och smidig kropp och rörelserna från pilates stärker framför allt bålpartiet.

Idag när den stora majoriteten har en felaktig andning (den är för snabb och för grund = stressandning) kommer du att märka många positiva hälsoeffekter när du tränar diafragma och lungor och lär dig att andas både djupt och långsamt. Några exempel är:

  • Mindre stress
  • Bättre sömn
  • Starkare immunförsvar
  • Bättre fokus
  • Mer energi
  • Bättre fungerade lymfsystem

JAG ERBJUDER

Klasser – aktuella platser och scheman presenteras här på hemsidan. I nuläget finns inga planerade klasser bokade på grund av det rådande läget med Corona. Under augusti kommer klasser att erbjudas i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan.

Enskild undervisning – privata sessioner där du får lära dig grunderna och får köra ett eget program.

Workshop – jag kommer till din arbetsplats, förening etc. och pratar om vikten av att andas rätt för bättre hälsa, minskad stress och bättre fokus och håller ett träningspass som avslutning.

Utomhusträning – under sommarmånaderna erbjuder jag gratis prova-på pass och pass till reducerad kostnad utomhus när vädret passar. Håll utkik efter aktuella tider.

Instruktörsutbildning – vi behöver bli fler instruktörer runt om i hela landet. Kontakta mig om du vill ha mer information om hur det går till. Utbildningen sker till största delen on-line och du får all stöttning du vill och behöver av mig.

Exempel på övningar
Forskningen bakom Nirvana Fitness
Bli Nirvana Fitness Instruktör

%d bloggare gillar detta: