Matintoleranstestning

Matintoleranser visar sig inte bara som problem med mage och tarm utan kan ge en rad olika symtom såsom hudproblem, ångest, eksem, huvudvärk, svårigheter att gå ner i vikt, sömnlöshet, ledvärk/reumatiska besvär, nästäppa, ADHD/hyperaktivitet, dålig koncentration mm. mm.

När vi är allergiska mot något får vi en reaktion på en gång. Svårigheten med intoleranser är att resultatet ofta dröjer, ibland några timmar och i andra fall upp till flera dygn. Det gör att det många gånger är väldigt svårt att förstå vad det är vi reagerar på.

I ett samarbete med HerbaPlus och Cambridge Nutritional Sciences Laboratorium erbjuder jag nu på min mottagning Matintoleranstestning där du kan testa dig mot de 80, 120 eller 200 vanligaste födoämnena i förhållande till vår svenska kosthållning.
Testet går till så att du kommer till min mottagning där jag tar ett blodprov på dig genom ett stick i fingret. Du får också fylla i en symptomscanning.
Därefter skickas ditt blodprov på analys och efter 2 -3 veckor får vi svaret. Då bokar vi ett nytt samtal då vi går igenom resultatet.

För att kunna läka ut intoleranserna ska du under tre månader helt utesluta de födoämnen du är intolerant mot. Förslagsvis genomgår du samtidigt en renande detox med örtpreparat som först rensar tarmar och övriga organ och därefter stärker och bygger upp dem.
Efter tre månader börjar du sedan successivt att introducera födoämnena igen då mage och tarm har haft möjlighet att läka.

Kostnaden för detta är indelad i två delar:
1. Kostnad för provtagningskit, provtagning samt rådgivning vid två tillfällen av mig kostar 1599:-
2. Kostnad för analysen som du själv betalar till laboratoriet i Cambridge beroende på hur många födoämnen du önskar få testade:
80 st – 2470:-
120 st – 2970:-
200 st – 3470:-

Om du önskar köpa preparaten för att rensa ut och stärka mage/tarm samt övriga organ i kroppen tillkommer kostnad för det.

Du kan läsa mer om själva testmetoden och om matintoleranser HÄR.

Välkommen att höra av dig om du har frågor eller om du vill boka tid för provtagning

%d bloggare gillar detta: