Goda Matvanor
Ändra ätbeteende med KBT

Goda Matvanor & KBT

hjälper dig att fokusera på dina matvanor och ditt ätbeteende.

Den här kursen är inte ännu en diet. Faktiskt är det precis tvärt om! 

5/5

”Nu tappar jag brallorna igen! Kärt nöje att köpa nya mycket åtsittande”

5/5

”Jag kan varmt rekommendera kursen för den som känner att sista pusselbiten saknas för att nå sin målvikt”

5/5

”Slutade känsloäta, tappade 40 kg”

Goda matvanor med Ulrika Gabriel

Planerade kursstarter

Nedan är planerade datum för kommande kursstarter. Det går bra att anmäla sig i god tid om du vill vara säker på att få en plats.

  • 1 november – 12 december    2021
  • 24 januari – 6 mars     2022
  • 28 mars – 8 maj     2022
  • 16 maj – 26 juni    2022

                                        Investering 795:- för 6 veckor

Kvinna sitter vid ett matbord och njuter av sin mat.
Information

KBT - Kognitiv Beteendeterapi

KBT (Kognitiv Beteendeterapi) är en mycket effektiv metod för att jobba med förändring av beteenden. Vi jobbar med kopplingen mellan tankar, känslor och handlingar. Metoden baserar sig på boken ”The Beck Diet Solution” skriven av Judith S. Beck.

Det här är en teknik och metod som hjälper dig att fokusera på dina matvanor och ditt ätbeteende – det som för de allra flesta är den huvudsakliga orsaken bakom övervikt och ohälsa.

För handen på hjärtat, de allra flesta av oss vet ju redan var som är bra för oss att äta och vad vi borde låta bli…Syftet är att du ska skapa en långsiktighet som hjälper dig att hantera känslo- och överätande och kunna hantera det sociala ätandet.

OBS! Kursen är inte lämplig för personer som befinner sig mitt i en period med ätstörnings-problematik. Har du frågor kring detta, kontakta mig gärna.

Några exempel på övningar du får jobba med under kursen:

Den där känslan du har när du tänker att du behöver hitta något att stoppa i munnen, var ifrån kommer den?
Är det verkligen så att det är hungrig du är? Eller står den för något annat?
Du får lära dig att identifiera vad det är du verkligen känner och inte minst hur du kan hantera det på bästa sätt.

Genom att träna på att äta lugnt, medvetet, fokuserat och njutningsfullt uppnår du flera hälsofördelar.
Du minskar på stressen i kroppen, du blir mättare, du känner dig mer nöjd och tillfreds och din matsmältning och förbränning ökar.

Hur många gånger har du inte bara ”skitit i det” när du provat ännu en av alla dieter och det inte har fungerat enligt plan?
Sanningen är att hur och vad du än väljer att äta så kommer det aldrig att fungera 100% enligt plan.
Din absolut största framgångsfaktor under kursen kommer att vara att du lär dig att hantera alla de tillfällen som inte bli optimala.

Det kan vara svårt att stå emot när omgivningen trugar och bjuder även om du bestämt dig för att inte äta pizza eller när kollegan bjuder på hembakat.
Men frågan är vad som är viktigast?
Att du mår bra eller att omgivningen känner sig nöjda?
Under kursen får du lära dig att stå emot för din egen skull och på ett sätt som känns bra.

Vi har alla en massa tankar som far runt i våra huvuden (medvetna och omedvetna) som försöker få oss att gå emot det vi själva har planerat.
Under kursen jobbar vi mycket med på att identifiera de tankarna som vill få dig att äta det du bestämt dig för att låta bli och även att ersätta dessa tankar med tankar som är stärkande och som gynnar dig.

Struktur och rutiner underlättar.
Du behöver inte känna efter och fatta en massa nya beslut hela tiden.
Det blir en trygghet och gör det lättare för dig att lyckas och nå dina mål.

Vi mår bra av att röra på oss både i form av träning och vardagsmotion.
Det är viktigt att hitta till den form av aktivitet och rörelse som passar dig och som du tycker om.
Det är en förutsättning för att den ska bli av.

Vad är en lämplig mängd mat för dig?
När ska du sluta att äta för att du faktiskt har ätit tillräckligt?
Under kursen får du lära dig en rad knep som gör det lättare för dig att kunna känna efter när du har ätit tillräckligt.

Du är värd att må bra!
Investera i din hälsa - 795:-

Kursupplägg

6 veckor

Under 6 veckor jobbar du tillsammans med mig och övriga deltagare som delar erfarenheter och mål i en hemlig grupp på Facebook.

Varje dag presenteras en ny uppgift.

En del av dem kommer du att jobba med varje dag under kursen, andra bara vid något tillfälle. Uppgifterna bygger på att du successivt ska kunna införliva dem i din vardag som en hjälp och ett stöd för dig att hitta ett hållbart ätbeteende.

I gruppen har du möjlighet att ställa frågor

Dela med dig av dina tankar, peppa och låta dig bli peppad när det behövs. Att jobba tillsammans med andra i grupp har i många studier visat sig vara en mycket stor framgångsfaktor för hälsofrämjande

Ändra ditt ätbeteende

Du väljer själv om du vill följa någon specifik diet/kosthållning under kursen. Det är inte ett måste, utan du kommer att märka effekt enbart genom att ändra ditt ätbeteende.

Goda matvanor med Ulrika Gabriel
VAD SKA VI ÄTA FÖR ATT MÅ BRA?

Då vi alla har lite olika behov och förutsättningar finns det inte något enkelt och entydigt svar på den frågan.
Det jag ändå har kunnat konstatera under alla år jag har jobbat med kost och hälsa är att alla mår bra av att äta mer grönsaker och mer frukt.

Kosttillskott då?
Ja, idag är det svårt att få i sig alla näringsämnen även om vi äter en bra och allsidig kost.
Speciellt svårt är det att få i sig tillräckligt med mineraler, så att äta tillskott i form av vitaminer och mineraler kan vara bra för många.

Vi måste också vara säkra på att våra kropp, i det här fallet våran tarm förmår att ta upp näringsämnena ordentligt från maten eller från tillskotten.

 

Många idag har problem med mage och tarm vilket gör att oavsett om man näringsmässigt får i sig det som man behöver, så förmår inte kroppen att tillgodogöra sig det.  Så en välmående och fungerande tarm är grunden.

Idag tar jag hjälp av frekvensmedicin och min EDUCTOR som jag arbetar med för att kunna läsa av hur din näringsstatus ser ut vad gäller vitaminer, mineraler, aminosyror, matsmältningsenzymer, fettsyror etc. Där får vi också en uppfattning om hur tarmen mår och förmår att ta upp näringsämnena.

Jag arbetar också sedan ett antal år med problematik med ätbeteende i from av en kurs som heter Goda Matvanor: ändra ätbeteende med KBT. Där går vi till grunden med varför vi äter fel, för ofta, för mycket och av fel anledning.

Se priser och behandlingar

Ändra dina matvanor och ätbeteende med kbt

Häng med på vår resa

Klientbilder

"Nu tappar jag brallorna igen! Kärt nöje att köpa nya mycket åtsittande : ) En kund som jag inte sett på ett tag sa, "Men Lena hur många kilo har du gått ner?" Jag svarade; har ingen aning, tog en kbt kurs på Fb och kilona bara rasar!!!!! DET funkar verkligen! Stor kram Ulrika Gabriel för denna fantastisk guidning till självinsikt, mår så bra och vet nu hur otroligt mycket kunskap jag själv har att använda och ösa ur , gillar mig själv mer och mer ; )/ Lena"

Lena

"Jag vet vad som är bra mat, men det är ”det andra” som gör att jag aldrig lyckats hålla min målvikt. ”Det andra” är tankar och beteenden kring ätande som jag aldrig har fått bukt med. Redan halvvägs in i kursen ”Tänk dig smal” känner jag att jag har fått massor med bra verktyg för att kunna förändra mina tankar och mitt beteende varaktigt. Kursen kräver mycket arbete men ju mer tid och energi man lägger ner på kursen, desto mer sjunker de nya tankesätten in. Att ha kontakt med de andra kursdeltagarna på internet är jättebra, då kan man både diskutera problem och fira framgångar. Jag kan varmt rekommendera kursen för den som känner att sista pusselbiten saknas för att nå sin målvikt."

Maria Hoffstedt