Utvalt

FREKVENSMEDICINSK BALANSERING – PÅ DISTANS

Ända sedan jag började jobba med min frekvensmedicinska utrustning har jag haft kunskap om att den går att jobba med på distans. En del terapeuter har valt att enbart jobba på distans och tar inte emot kunder ”öga mot öga” alls.
Men jag har också haft lite svårt att tro på att det verkligen fungerar.
Vilket är konstigt eftersom jag själva jobbar med Reiki-healing vilken jag vet jobbar lika bra på distans.
Men numera är jag överbevisad många gånger om att det går precis lika bra att jobba med klienter som befinner sig någon helt annanstans än hos mig på mottagning när jag balanserar dem. Jag har fått bekräftat från klienter jag jobbat med på distans att de upplever energiarbetet under själva balanseringstillfället. De har också berättat om förbättringar i mående samt fysiska och psykiska symptom på sikt.
Så nu är jag övertygad på riktigt att det faktiskt går att jobba lika bra på distans.

Men hur kan det fungera då?
Hur hittar energifrekvenserna just till dig?
Det här är såklart jättesvårt att förklara på ett kort och enkelt sätt och jag ska i ärlighetens namn inte påstå att jag förstår allt själv heller – lika lite som jag förstår exakt hur min telefon eller dator fungerar, men jag använder dem ändå.

Här pratar vi kvantfysik, och det finns mycket spännande att läsa och lära inom det området för den som är intresserad.
Kortfattat kan vi säga att energi inte har några begränsningar – varken när det gäller distanser eller tid. Visst är det en spännande tanke!

När jag ska göra en Frekvensmedicinsk balansering på distans behöver jag personliga uppgifter och ett foto på klienten. Dessa laddar jag ner i min utrustning. Jag ringer sedan och stämmer av vid utsatt tid och får höra vad klienten har för tankar och önskemål för sin balansering.
Klienten får sätta sig eller lägga sig bekvämt under de ca 80 minuter som balanseringen tar. Gärna se till att vara ostörd, lyssna på skön musik och se till att det blir en riktigt avslappnande stund.
Jag jobbar på som vanligt med Eductorn och efter balanseringen ringer jag upp och går igenom vad jag har kunnat utläsa, vad jag har jobbat med och klienten får möjlighet att berätta om sin upplevelse samt ställa frågor.

Jag personligen kan tycka att det är riktigt trevligt att få träffa mina klienter på mottagningen och få ”skämma bort dem” lite med gott att dricka, eteriska oljor i diffusern, skön och healande musik i högtalaren och att få bädda om dem på britsen ordentligt .
Men alla kan ju inte ta sig så lättvindigt till min mottagning i Västerås.
Så i och med möjligheten att du kan få lika bra resultat på distans innebär det att jag faktiskt kan jobba med vem som helst var man än befinner sig i världen. Och det känns ju också väldigt fint.
Flera av mina klienter som normalt brukar komma till mig på mottagningen har nu under semestertider valt att få ”fylla på” med energi via distansbalanseringar. Så det är ju också ett jättebra komplement när det inte passar att komma till mottagningen av olika anledningar.

En distansbalansering tar lika lång tid som en balansering på mottagningen – 90 minuter.
Priset är också detsamma 1500:-
Om du är nyfiken och vill veta mer, eller om du vill boka en balansering på distans, så är du varmt välkommen att höra av dig till mig,

Utvalt

STRESS – EN DEL AV VÅRT LIV

Foto av Sebastian Voortman på Pexels.com

Stress är i dag ett av vårt samhälles största hälsoproblem både vad gäller vår fysiska och psykiska hälsa. I vår vilja att skapa ett samhälle med många hjälpmedel som ska kunna göra oss så effektiva som möjligt har vi inte, som det kanske var tänkt, sparat tid för att kunna ha de lugnare i våra liv. Istället har vi fyllt vårt liv med ännu mer saker som vi känner att vi måste och vill göra.

Stress är ett naturligt tillstånd och inte något som i sig är farligt. Det har skrivits spaltmeter om detta de senaste åren, så jag tänkte inte att jag ska gå in djupare på detta just nu. Kort kan jag bara nämna att den kortsiktigt och tillfälliga stressen som vi kan uppleva ibland är en positiv stress som får oss att ”tagga till” i situationer som kräver det. Problemet i sig är inte stressen, utan att vi inte får tillräcklig tid för att återhämta oss från den.

Hans Selye, läkare som var aktiv under 1900-talet var den första att lansera begreppet stress inom den medicinska forskningen och som även tog fram en modell för hur stressens stadier ser ut. Enligt honom har stressen tre stadier:
Alarmstadiet – det är där och då som du utsätts för det som stressar dig och får en fysiskt och psykiskt stressreaktion i kroppen. I det akuta stadiet prioriterar kroppen endast att du ska ”överleva” det som stressar dig oavsett om det är förenat med livsvara eller något annat som får ditt system att gå igång. Så snart faran är över och du kan pusta ut återgår din kropp till sitt normala läge och stressen har inte påverkat dig långsiktigt. I detta stadium befinner vi oss som barn.
Adaptionsstadiet – är den fas som inträder efter Alarmstadiet, och den uppstår om du utsätts för stress under en längre period. Det som händer då är att din kropp uppfattar det som ett normalläge och dina system anpassar sig till situationen. Det innebär att du själv många gånger inte uppfattar att du känner dig stressad alls. Visst, du kanske har mycket att göra, men tycker att du kan hantera det väldigt bra. Du upplever heller inte några direkta stressymtom och tolkar det därför som att du har koll på läget. Denna fas kan pågå väldigt länge och gör ofta det eftersom du själv tror att det inte är någon fara och därmed inte ger dig den tid för återhämtning som du kanske skulle behöva.
Men sedan kan det vara en enda sak som får det att tippa över, den berömda droppen som får bägaren att rinna över..
Något händer i ditt liv som du absolut inte skulle tänka är något som är stressande eller svårhanterligt kan göra att det helt enkelt blir för mycket. Eller så händer något större och allvarligare i ditt liv och då är nästa steg i stresskalan ett faktum.
Utmattningsstadiet – här hamnar vi när vi har har haft för mycket stress i våra liv under längre period och när vårt system helt enkelt inte längre klarar av att hantera att vara i ett så ”påkopplat” läge hela tiden. För många kommer det som en överraskning, för även om man levt ett aktivt liv med mycket at göra har man inte känt sig stressad under Adaptionsstadiet. Det har känts som att man har koll. För andra blir Utmattningsstadiet något som man har förstått ska komma då man faktiskt har insett att det varit alldeles för mycket under en längre tid som man ändå inte förmått eller haft möjlighet att hantera.

Utmattningsstadiet ska vi ha stor respekt för. Det vet alla som har hamnat där. Att komma tillbaka efter en utmattning då både kroppen och hjärnan sagt ifrån ordentligt är något som kan ta lång tid. Många upplever också att de aldrig kommer tillbaka ordentligt och känner igen sig själva som de var tidigare. Kanske är det tur, för det minskar risken för att vi ska göra om samma misstag igen, vilket inte är helt ovanligt.

Den stora faran i detta är att vi inte förstår att vi befinner oss i Adaptionsstadiet eftersom vi inte upplever symptom på stress. Vi tror att det är lugnt när i själva verket kroppen och hjärnan alldeles för ofta får jobba på högvarv utan tillräckligt många eller långa tillfällen för återhämtning.
Jag skulle vilja säga att de flesta av oss vuxna människor befinner oss i Adaptionsstadiet eftersom vår värld ser ut som den gör idag med mycket aktivitet och prestation.

Det bästa du kan göra om du vill vara rädd om och ta hand om dig själv är att regelbundet se över din tillvaro.
Gör du mer saker än vad du faktiskt behöver?
Har du för höga krav på dig själv?
Finns det sådant som du faktiskt kan/bör prioritera bort?
Och inte minst, hur kan du se till att du regelbundet, helst flera gånger varje dag ger dig tid för vila och återhämtning?

Livet som det ser ut idag är fyllt med krav, måsten och förhoppningsvis även en hel del saker som du vill göra är en balansgång, och det är du som är balanskonstnären.
Ingen tackar dig när du har gjort alldeles för mycket alldeles för länge och det tar stopp. Du behöver själv ta ansvar för att hitta en balans mellan aktivitet och vila/avkoppling som fungerar för dig.

Just Hans Selye’s stressmodell finns med när jag gör Frekvensmedicinska balanseringar, och det går att se precis var på skalan du befinner dig. Som jag skrivit ovan befinner sig så gott som alla i Adaptionsstadiet och för mig är det ett bevis på att kroppen och alla organ har levt under stress under en längre tid. Det i sin tur orsakar en rad olika problem och obalanser som vi upplever som specifika sjukdomar eller oförklarliga åkommor. Så mycket som 80% av alla våra sjukdomstillstånd har kopplingar till stress, så att jobba med att minska den och hjälpa kroppen att slappna av är väldigt viktigt. Där är just Frekvensmedicin oerhört effektivt att nå alla nivåer i kroppen och påminna om hur ett avslappnat system ska agera. Just därför känner man sig också oerhört avslappnad efter en Frekvensmedicinsk balansering.

Utvalt

DU KAN VARA KÄNSLIGARE MOT SOCKER ÄN DU TROR…

Behöver du något sockersött för att pigga upp dig? Kanske får du tröst av det söta när du känner dig nedstämd? Eller är det till något sött du flyr när du känner dig stressad eller ofokuserad?
Ja, det finns många anledningar till att ”unna sig” något sött och vi är många som uppskattar både smaken av det söta och energiskjutsen som det kan ge. Jag själv är inget undantag.
Jag vet givetvis att socker (vi pratar om det vita sockret, sackaros) inte är bra för oss och jag har också de senaste åren tydligt känt att jag faktiskt inte mår bra av att äta för mycket sötsaker. Jag är därför mycket sparsam med sockersötade produkter, men kan tillåta mig något lite nu och då. Dock känner jag att jag inte klarar av att äta så stora mängder. Jag känner mig nöjd ganska snart. Skulle jag ändå äta lite mer än jag ”borde”, så känner jag dagen efter att jag inte mår särskilt bra.

När jag jobbar med de Frekvensmedicinska balanseringarna ser jag ofta att mina klienter inte mår bra av socker. Dels kan det såklart påverka blodsocker och bidra till ökade inflammationer i kroppen. Det känner vi till sedan tidigare. Det syns tydligt att den som äter mycket socker faktiskt påverkar sin hälsa negativt på flera plan. Något som däremot var nytt för mig är att vi kan vara allergiska mot socker, eller kanske rättare sagt intoleranta då allergier endast kan uppkomma av någon form av protein som vi reagerar på och socker innehåller inte något protein. Men symptomen är desamma. Det handlar alltså inte om en överkänslighet som skapar ett beroende – sockerberoende har vi ju hört talas om. Istället handlar det om att vi helt enkelt inte tål själva sockret.

Jag själv får upp information om att jag är ”sugar allergic” och att socker om jag väljer att äta det försvagar mina organ. Det gäller givetvis inte för alla som äter socker, men en del av oss är säkerligen extra känsliga.

Många gånger har vi ett sug efter just sådant som vi dessvärre är allergiska för. Säg att du är allergisk mot choklad som ett exempel. Du känner ett sug efter choklad och när du stillar ditt sug och äter choklad så kommer kroppen reagera med att producera extra mycket adrenalin för att skydda dig mot den allergiska reaktionen. Du upplever dock först och främst att chokladen smakar gott (kombon fett och sött är en superkombo som vi uppskattar) och att du dessutom får ett härligt energipåslag bestående av både en sockerkick + en extra adrenalinkick på det. Det gör att du så snart du känner dig lite energilös längtar efter en ny dos choklad.
Adrenalinkicken ger dig en omedelbar energihöjning, men på sikt är den nedbrytande för kroppen, speciellt i samband med chokladen som du också är allergisk mot…

Fundera gärna på vad det är som du brukar känna sug efter.
Är det något som du kanske faktiskt kan vara överkänslig/allergisk mot?

Det vita sockret bör vi alla begränsa så mycket det bara går. Det är väldigt nedbrytande för oss, skapar inflammationer, skapar obalans i tarmfloran och bland hjärnans signalsubstanser. Har du någon form av ohälsa eller obalans i kroppen bör du definitivt se till att drastiskt minska på eller gärna helt utesluta socker ur din kost. Det kommer inte att gynna ditt tillfrisknande.
Jag skulle inte heller rekommendera några av de artificiella sötningsmedel som finns då de har visat sig både påverka blodsockret negativt, ökar fettinlagringen och kan påverka signalsubstanser och hormoner negativt.

Det finns några former av sötningsmedel som är naturliga och som kan vara bra ersättning. Dock bör du överlag försöka minska på det söta för att inte trigga kroppen. Men om du någon gång ibland vill njuta av något sött kan du prova att använda dig av

 • Agavesirap
 • Honung
 • Dadlar
 • Bananer
 • Kokossocker
 • Stevia
 • Björksocker/Xylitol

Om du använder socker för att ”ta hand om” dina känslor, det vill säga äter godsaker när du känner dig ledsen, arg, stressad osv. så behöver du hitta något annat sätt att ”ta hand om dig” än att stoppa något i munnen. Det söta ger en tillfällig lindring och distraktion, men ditt problem finns ju fortfarande kvar när godispåsen är uppäten.
Finns det andra saker som du kan göra som får dig att må bra? Skriv en lista på sådant som får dig att le och som skänker energi eller harmoni så att du är förberedd nästa gång du funderar på att tröst-äta. Några exempel på sådant som du kan göra istället:

 • Lyssna på favoritmusiken
 • Prata med en vän
 • Gå en promenad
 • Krama ett djur
 • Meditera
 • Ta ett skönt bad eller en dusch

Se till att det är du som styr ditt sötsug och inte sötsuget som styr dig!

VIKTIGARE ÄN NÅGONSIN MED HÖG ENERGI

Ulrika Gabriel – Healthy Human Resources 20-050

Allting som lever har någon form av energi som kan mätas i frekvenser. En frekvens som är helt unik.
Man kan göra skillnad på höga frekvenser och låga frekvenser. De låga frekvenserna kan vara sådant som virus, bakterier, ångest, rädsla och andra jobbiga och icke önskvärda tillstånd.
Bland de höga frekvenserna hitta vi å andra sidan sådant som vi uppskattar och som är önskvärt såsom glädje, kärlek, gemenskap, lycka, välmående, harmoni och hälsa.

I dessa tuffa tider som vi går igenom just nu med ett virus som skapar problem och oro över hela värden hamnar vi både som individer som som samhällen lätt i den låga energin. Vi är oroliga för vår egen och för nära och käras hälsa. Vi är oroliga för jobb och framtid då mycket är osäkert. Vi kanske också blir sjuka själva eller någon vi bryr oss om.
Överallt på radio, TV, i sociala medier och i diskussioner runt om i samhället så möts vi av larmrapporter, krisrapportering, svårigheter osv. Fokus är verkligen på det som är svårt, tufft och inte fungerar.
Det skapar en ännu starkare negativ och låg frekvens.

Frekvenserna fungera dessutom lite som ”magneter”. De drar till sig mer av liknande frekvenser. Det innebär att om vi befinner oss i låga frekvenser är risken stor att vi drar till oss mer av sådant som har låga frekvenser – alltså sådant som vi inte ser som önskvärt.
Men det betyder också att om vi befinner oss i höga frekvenser har vi större möjlighet att dra till oss ännu mer av sådant som vi vill ha och som får oss att må bra.

BÄTTRE ENERGI

Jag är ju så oerhört fascinerad av energier, och kanske framför allt hur vi kan skifta mellan olika energier.
Ta som exempel om du är sjuk. Du hamnar då i en låg och tung energi (eftersom du inte mår bra). Du har mycket fokus på att du faktiskt mår dåligt, kanske har du ont, är trött och det känns bara allmänt jobbigt. Det känns som att du aldrig kommer att bli frisk och må bra igen…
Men så går det några dagar, och du börjar märka att du faktiskt börjar må bättre. Efter ytterligare några dagar så kan det känna den där underbara fantastiska känslan av att du faktiskt är pigg. Du känner dig glad och du känner att du har ork. Det känns som att när du går vill du gärna skutta fram av glädje och energi.
Där har du själv gjort ett energiskifte.
Du kan göra det skiftet när du vill.

Om du bestämmer dig för vilken typ av energi du vill känna och uppleva. Riktigt känner efter hur det känns i kroppen när du upplever den energin. Tänker efter vilka tankar du tänker då. Och känner hur kroppen rör sig när du har den energi.
Då börjar du påverka ditt mående och den energi som du tidigare hade.

Det går åt båda hållen – du kan ändra från en låg och dålig energi till en hög och skön energi. Men du kan lika gärna ändra från en hög och bra energi till en låg och dålig.
Så det gäller att vara försiktig med vad du väljer.

Det kan vara bra att ha en massa förslag på vad man kan göra för att öka på och förbättra en låg energi. Här är några exempel på sådant som hjälper mig att höga energin:

 • Lyssna på musik som jag gillar
 • Dansa
 • Gå ut i naturen
 • Dofta på blommor eller eteriska oljor (citrusdofter och kanel är mina favoriter).
 • Prata med en vän

Om du skulle göra en lista för dig, vad skulle det stå på den?


EN NY BÖRJAN…

… som jag välkomnar dig till!

och så fint att ha dig med på den.
Jag har skrivit blogg i många år. 3261 inlägg blev det från starten 2008. Men det blev glesare och glesare mellan inläggen. Jag har främst använt mig av andra sociala medier som Instagram och Facebook senaste tiden.

Men jag har saknat bloggandet. Och nu när det är dags att lansera ny hemsida till en ganska ny verksamhet så kändes det att det var dags igen.
Då dök nästa fråga upp. Skulle jag flytta med den gamla bloggen med alla inlägg hit? Det var ju tekniskt fullt möjligt.
Men så kände jag att nej, det här är en ny början.
Var sak har sin tid.
Det här blir en nystart.
Jag hoppas att du vill hänga med.

Här kommer jag att skriva om mitt jobb med frekvensmedicin, kost, eteriska oljor, nirvana fitness och en massa annat som ingår i området hälsa och välmående. Sådant som skapar goda energier i vardagen!
Kanske ett och annat recept också.

Jag hoppas att du vill följa med på resan!