Utvalt

Äntligen Öppet Hus i vårt Gårdshus!

I sex månader nu har jag haft förmånen att bedriva min verksamhet i det underbara Gårdshuset med anor från 1700-talet tillsammans med Sara som driver Karmaklubben.
Vi har enbart tagit emot klienter enskilt på grund av läget som varit och det har givetvis gått bra. Men, vi har ju längtat efter att få bjuda in er alla att komma och titta hur vi har det. Och nu så är det dags.

Lördagen den 3 juli mellan klockan 14 – 17 är du varmt välkommen att komma förbi och säga hej och titta hur vi har det. Kanske vill du också ta del av en rad fina erbjudanden som vi kommer att ha dagen till ära: 

 • Halva priset på valfri behandling som bokas under dagen.
 • Bra erbjudanden på handgjorda ekologiska krämer, eteriska oljor, kristallarmband och en del annat.

Dessutom bjuder vi såklart på lite kaffe och te med smakfulla tillbehör.

Vi är också glada att kunna presentera en nyhet i Gårdshuset – försäljning av Pre Loved Items – secondhandkläder av hög kvalitet och bästa skick i boho-stil (kaftaner, tunikor, klänningar etc.) samt även smycken i samma stil. För tillfället är det fullt i vår Pre Loved-butik, men på sikt kommer vi att ta emot kläder från dig som vill sälja vidare mot en provision.
Detta är något som känns väldigt fint att göra då vi behöver vara rädda om våra resurser. Genom att skicka vidare vackra plagg och andra tillbehör som har älskats tidigare och som kan älskas igen av någon annan så bidrar vi alla till att värna vår jord och miljö.
Tanken är att vi även på sikt kommer erbjuda bland annat kristaller, kortlekar, pendlar och annat i form av Pre Loved.

Så varmt välkommen att komma och hälsa på oss, botanisera bland de vackra kläderna och smyckena, kika på våra erbjudanden och umgås lite med oss.

Vi längtar. Hoppas ni också gör det.

Adress: Hamngränd 8, Västerås. Åk in i Sigurdsområdet vid Skatteskrapan. Följ vägen tills den tar slut (parkeringsplatser finns längs staketet mot järnvägen eller tidigare längs Sigurdsgatan). Vid slutet av vägen ligger ett större kontorshus i funkismodell. På bakgården innanför staketet ligger vårt lilla Gårdshus.

Utvalt

Reiki Master

Hualigen så dålig jag är på att uppdatera min hemsida och blogg…. Men jag tänker att det ska bli ändring på det. Ni är ju ändå ett antal som har valt allt följa mig här och som får noteringar när jag publicerar något nytt.
Och nytt har det hänt en hel del, så jag kommer fylla på med både information och erbjudanden,
Först kan jag börja med att berätta att jag för ett par helger sedan gick den sista delen i min Reikiutbildning och kan numera titulera mig Reiki Master. Det låter ju häftigt, men vad innebär det?
Reiki som är en healingform med ursprung från Japan där energierna förmedlas via handpåläggning på klienten eller som kan utföras på distans.
När man utbildar sig till Reikihealer sker det i tre steg. Det första steget innebär att man öppnar upp för Reikienergin och kan ge Reiki till sig själv till andra. Under steg två får man lära sig att skicka healingen på distans och även att skicka den fram och tillbaka i både tid och rum.
Det tredje och sista steget, då man blir Reiki Master förstärks det healande energiflödet och man kan också lära ut Reiki till andra (initiera dem). Master betyder just lärare och inte som man kanske först tror ”mästare”.
I nuläget har jag inga tankar alls på att lära ut Reiki och initiera andra (vilket i och för sig kan ändras i framtiden, för i början hade jag inte en tanke på att utbilda mig till Reiki Master heller) utan mitt främsta syfte var att öka på ”energiflödet”. Jag har redan innan fått höra av klienter att de har upplevt att den energi jag förmedlar är stark . Nu under ”restriktions-tider” har jag enbart jobbat med Reiki på distans och jag har själv upplevt att det är väldigt kraftfullt. Men nu efter initieringen till Reiki Master känner jag att energikanalen är ännu mycket större och flödet starkare. Det känns riktigt häftigt.
Så nu ser jag fram emot att förmedla ännu mer Reiki och härliga energier.

Jag har vid några tillfällen sänt Reiki på distans till grupp via Zoom och det har varit riktigt häftigt. Det blir som ytterligare en ”connection” som öppnas upp och energierna flödar ännu starkare. Superhärligt. Så det kommer jag erbjuda mer framöver.
Jag har vid dessa tillfällen låtit alla som är med börja med att skriva ner en intention och önskan om vad de vill få ut av Reikin på en lapp och sedan meditera en stund över det innan vi kör igång. Det är också ett sätt att ”styra” över energin. Annars är Reikienergin så fantastisk då den är adaptogen och hittar precis dit där en behövs som bäst hos var och en – även i grupp.
Att skicka Reiki till en grupp på distans blir ett sätt att kunna sprida dessa goda energier vidare till flera på en gång och då också att kunna göra det till ett mindre pris för de som vill vara med. Ändå får alla som deltar ut precis det som de behöver. Det är det som är så fantastiskt med Reiki.

På tal om Reiki och att ta betalt. Jag vet att det finns personer som jobbar med Reiki och andra typer av healing som gör det gratis. Tanken är jättefin och det kan man absolut göra ibland. Jag gör det själv också. Men, det finns ytterligare aspekter i detta. En av dem är att Usui själv (Reikins grundare) erbjöd Reiki gratis till fattiga under en period, men kom fram till att i och med att han delade med sig av den utan kostnad så värdesattes den inte. Han kom därför fram till att det behövs någon form av energiutbyte. Det kan handla om utbyte av tjänster eller av pengar.
En annan aspekt är att vi som har gått en, två eller kanske alla tre Reikiutbildningarna har lagt ner ett antal tusenlappar på detta. För att inte tala om all tid…
Det finns de som tror/förväntar sig att Reiki och annan form av healing ska förmedlas utan kostnad. Att det ska ges bort. Det kan göra det, men det är som sagt inte något som man kan eller bör förvänta sig.

Energier i ett ständigt flöde och utbyte, fram och tillbaka. Det är viktigt.

Utvalt

Vikten av att energierna får flöda

När jag för ett drygt år sedan skulle beställa nya visitkort ville jag med endast en mening få med själva essensen av allt det jag jobbar med för att kunna skriva det på baksidan. För en utomstående kanske det kan te sig lite ”spretigt” när jag berättar att jag jobbar med: Frekvensmedicinska balanseringar, kostrådgivning, eteriska oljor, coachning, Nirvana Fitness, Reiki healing och lite till. För mig känns det givet att allt det jag jobbar med hänger ihop och att det finns en röd tråd. Men kanske inte lika säkert för utomstående…
Så jag ville baka ihop det i en mening, men kände att det kommer nog att bli svårt.
Jag bestämde mig för att skapa bästa möjliga förutsättningar och satte mig ner, slöt ögonen och tog några djupa och grundande andetag. Sen bara kom det till mig som om det var hur självklart som helst:
Energi i flöde och balans skapar hälsa, harmoni och välmående för kropp och själ.
Precis så är det. Allt handlar om olika former av energier och att vi hittar vårt sätt att skapa goda energier och att kunna hantera och balansera upp så snart vi känner att vi är på väg att ”tippa över” åt något håll eller om vi får ”stopp i flödet” av en eller annan anledning.

I våra kroppar har vi många olika energiflöden:
Hjärt- och kärlsystemet
Matsmältningssystemet
Lymfsystemet
Nervsystemet
Chakrasystemet
och fler därtill.
De samverkar alla med varandra. Om det blir stopp i något av dina energisystem, vilket det kan bli av flera olika anledningar: du kanske skadar dig, blir sjuk eller är stressad till exempel påverkar antingen direkt eller på sikt även ett eller flera andra system. Vår fantastiska kropp är som ett finstämt instrument som konstant jobbar på att vi ska vara i balans – homeostasis. Att ständigt befinna sig i ett perfekt balanserat tillstånd i fullständig harmoni är en utopi. Men ju snabbare vi kan rätta till de avvikelser som inträffar, desto lättare blir det för oss att komma tillbaka och hitta balansen igen.

Det viktigaste vi kan göra är därför att stanna upp, lyssna in och känna efter hur det känns. Det gäller både vårt fysiska och psykiska mående. Vi behöver också ha en tillåtande inställning till obalanserna och stoppen i våra energiflöden. De uppstår av en anledning och bara förståelsen av hur och varför är en viktig del i vår självläkande förmåga. Att stressa fram lösningar är sällan bra. Ibland kan det bästa vara att bara konstatera att just nu är kroppen/själen i lite obalans men om vi ger den lite tid, så kommer den att själv komma tillbaka till sitt normala läge igen.
En annan gång kanske vi förstår att vi aktivt måste hjälpa till med en förändring för att hjälpa kroppen/själen. Vad beror givetvis på orsaken. Mycket kan vi göra själva:
Hitta metoder för avslappning
Sova mer
Äta bättre
Röra på oss mer
Mm mm

Om vi känner att obalansen är för stor för att vi ska kunna göra märkbara förändringar själva, kanske på grund av att det ned tiden har blivit flera obalanser, så är det klokt att söka hjälp.
Mitt främsta instrument för att hjälpa dig tillbaka till din bästa balans är genom min Frekvensmedicinska utrustning Eductorn som både förmår läsa av var dina obalanser finns och även med hjälp av frekvenserna hjälpa kroppens alla system och ända in på cellnivå påminna kroppen om hur den ska jobba för att det ska vara optimalt för just dig. Tack vare denna påminnelse i energiform kan din kropp börja självläka och ta dig tillbaka till både fysiskt och psykiskt välmående.

Du kan också få hjälp av eteriska oljor som även de påverkar oss både fysiskt och psykiskt. Eller kanske är det just rörelse som du behöver för att kroppen ska hitta tillbaka till energi, balans och flexibilitet och då är Nirvana Fitness något som kan passa dig.
Ett annat fantastiskt sätt att hitta tillbaka till en bra balans och kroppens egen självläkande förmåga är genom Reiki healing som blir som balsam för både kropp och själv. En intelligent och avstressande healingmetod som själv hittar dit den gör som bäst nytta.
Eller är det kosten som är din nyckel till en mer hållbar hälsa? Det vi äter är oerhört viktigt för vår hälsa, våra energinivåer och att kroppens energiflöden fungerar optimalt. Dels handlar det om vilket typ av kost du äter, dels kanske du behöver hjälpa till med stödjande vitaminer och mineraler.

Viktigast för dig att veta att de obalanser som uppstått går att balansera tillbaka. Ibland kan det gå riktigt snabbt, men om det är en process som pågått ett tag och därför skapat en kedjereaktion av obalanser, så tar det lite längre tid.
Oavsett är du värd att må bra till både kropp och själ.Utvalt

Aldrig har vår hälsa varit så viktig

Ja vi vet ju alla vart fokus under 2020 till största delen låg, vilket är förståeligt, så klart. Med stor sannolikhet kommer även detta år att ”färgas” av världsläget (väljer att inte skriva ut exakt vad jag menar, men jag tror att ni alla förstår) men jag känner att jag både vill och behöver skifta fokus och jag hoppas att ni vill hänga med på det.
Det vi lättast kan påverka oavsett vad det handlar om här i livet är vår inställning och med det även vårt mående. Aldrig har det varit så viktigt att vi faktiskt gör det vi kan för att ta hand om oss och må så bra som vi bara kan både fysiskt och psykiskt. Vi kan göra väldigt mycket för att förbättra våra förutsättningar, få mer energi, stärka vårt immunförsvar och preppa vårt fysiska och psykiska mående. Det innebär inte per automatik att vi aldrig kommer att bli sjuka. Man kan bli sjuk, man kan skada sig och man kan råka ut för psykisk ohälsa även om man lever hälsosamt. Risken är dock inte lika stor och om man väl drabbas så är vägen tillbaka ofta mycket kortare.

Så frågan är nu:
– Vad kan DU göra för att ta hand om ditt fysiska och psykiska mående lite mer i år?

Ta dig en funderare och gör en inventering över hur det ser ut just nu.
Var finns det förbättringspotential?
Mitt tips är sedan att du gör en plan för dig själv om du känner att det är fler än ett eller ett par områden som du skulle kunna jobba på.
Och det kanske viktigaste tipset av de alla är att göra SMÅ förändringar, en eller höst ett par åt gången. Låt dem sätta sig och bli fungerande vanor innan du lägger på nya förändringar.
Långsam och stadig förändring är alltid mer hållbart över tid och du kan förlita dig på dina goda vanor och inte bara på att du känner dig motiverad. För det där med motivation brukar vara en färskvara. Tänk bara på hur fullt det brukar vara på gymmen i början av januari jämför med i slutet av februari…

Här kommer några områden som är bra att reflektera över:

 • Kosten – mycket frukt och grönsaker ger viktiga fibrer, vitaminer, mineraler samt har bakterie- och virusbekämpande egenskaper för att nämna några fördelar.
 • Vitaminer och mineraler – även om du äter riktigt bra med frukt och grönt, så behöver de flesta ändå komplettera med vitaminer och definitivt mineraler. Det är svårt att få i sig tillräckligt genom kosten. För att veta exakt vad just du är i behov av kan du boka en genomgång hos mig (IRL eller på distans) där vi går igenom din näringsstatus.
 • Rör på dig – träning på gym eller annan ”styrd” träning är toppen, men vardagsmotionen är viktigast av allt. Se till att röra på dig så mycket du kan under dagen: gå i trappor, bär, ta omvägar, dansa loss ja helt enkelt se till att använda din kropp.
 • Drick tillräckligt med vatten – vad är då tillräckligt? Ja, troligtvis mer än vad du tror. En grundregel är att dricka 0,03 x din vikt i kg. Väger du exempelvis 70 kg ska du dricka 0,03 x 70 = 2,1 liter per dag. Rent vatten utan bubblor eller konstgjord smaksättning. Dricker du kaffe eller svart te behöver du dricka ännu lite mer.
 • Sömnen – hur mycket vi behöver är lite olika och behovet kan också variera genom årstiderna. När det är ljust tenderar vi att klara oss bra på mindre antal timmar sömn. Inom Ayurveda pratar man om att den viktigaste tiden för sömn är mellan 22 – 02 på natten eftersom det är då kroppen håller på med sitt viktigaste reparationsarbete. Sömnbehovet brukar i snitt ligga på runt 8 timmar per natt, men en del klarar sig bra på bara 6 – 7 timmar medan andra kräver minst 9.
 • Andningen – något vi bara tar för givet men också ett område där ungefär 80% av oss har klar förbättringspotential. Optimalt är att andas 6- 7 djupa och lugna andetag per minut. De flesta snittar på mellan 12 – 14? Många andetag innebär korta sk. stressandetag som inte blir tillräckligt djupa vilket i sin tur innebär otillräcklig syresättning och att hela kroppen går in i ett stressat läge. Träna medvetet flera gånger om dagen på att få ner andetagen djupt ner i magen och låt utandningen ta längre tid på sig än inandningen. Låt både in- och utandning ske genom näsan. På så sätt aktiverar du det parasympatiska nervsystemet, ditt lugn och ro system.
 • Familj, vänner och social samvaro – så oerhört viktigt för oss för både vårt fysiska och psykiska välmående. Vi har olika behov av hur mycket och hur ofta, men det är viktigt för oss att känna tillhörighet, närhet och att känna oss betydelsefulla. Det är inte antalet sociala kontakter som är viktigast utan att de har en kvalitet som du är nöjd med.
 • Naturen – att vistas utomhus är läkande för oss på alla plan. Vi mår också bra av att röra oss utomhus och att få andas frisk luft. En promenad i en skog kan göra underverk om man känner sig trött och nedstämd.
 • Utveckling – att lära sig något nytt eller att utmana sig genom att göra saker på ett nytt sätt stimulerar vår hjärna och vår kreativitet vilket i sin tur får oss att stärka vårt psykiska mående.

Kanske finns det någon eller några punkter som jag har glömt här ovan? Något som känns viktigt för dig? Funder på om du saknar något och lägg i sådana till även det på din lista.

Och du, gör inte det här för att du ”borde” eller ”måste”, utan gör det av kärlek och respekt till dig själv för att du faktiskt är värd att må så bra som möjligt och att ta hand om dig på bästa sätt.

Utvalt

Äntligen på plats!

Ja men då är vi äntligen igång med vår verksamhet i det mysiga lilla Gårdshuset på Hamngränd 8. Så här ser min del av mottagningen ut. Du ligger skönt nedbäddad på behandlingsbänken medan jag sitter och jobbar vid datorn. Men då är det såklart lite mörklagt och bara ”mysbeslysning” tänt så att du kan slappna av riktigt ordentligt..
Sara som driver Karmaklubben har sin mysiga mottagning en halvtrappa ner och mellan oss har vi ett väntrum där vi också har lite smått och gott till försäljning.

I nuläget hittar du i vår lilla gårdsbutik:
Eteriska oljor
Kristallarmband
Doftarmband
Ekologiska hudkrämer i egen produktion
Paryer cards
Kosttillskott från HerbaPlus
Ännu så länge har vi inte några permanenta öppettider för butiken, utan den finns tillgänglig för våra kunder som bokat behandlingar. Övriga som är intresserade av att komma och titta vad vi har att erbjuda håller vi öppet för efter överenskommelse. Så det är bara att du hör av dig om du vill komma och titta.

Jag erbjuder också presentkort till dig som vill köpa en gåva till någon. Du kan välja att betala för en behandling eller en produkt eller så kan du välja en summa som den som får presentkortet får utnyttja som den önskar. Presentkorten kan även skickas per post för dig som föredrar det.

Det känns så fint att vara igång och jobba nu på denna magiska plats. Energierna och atmosfären är fantastiska och vi ser så mycket fram emot att framöver kunna erbjuda allt ifrån meditationsstunder, gruppaktiviteter och Silent Afterwork (som skogsbad fast i stadsmiljö) hos oss, men det får bli sedan när tiden är redo för det.
I nuläget tar vi endast emot en klient åt gången, håller avstånd så gott det bara går och är extra noga med att tvätta och torka av efter varje klient. Det ska kännas tryggt att vara hos oss. Och givetvis har varken ni eller vi några symptom när vi träffas.
Känn er varmt och hjärtligt välkomna!

Utvalt

FREKVENSMEDICINSK BALANSERING – PÅ DISTANS

Ända sedan jag började jobba med min frekvensmedicinska utrustning har jag haft kunskap om att den går att jobba med på distans. En del terapeuter har valt att enbart jobba på distans och tar inte emot kunder ”öga mot öga” alls.
Men jag har också haft lite svårt att tro på att det verkligen fungerar.
Vilket är konstigt eftersom jag själva jobbar med Reiki-healing vilken jag vet jobbar lika bra på distans.
Men numera är jag överbevisad många gånger om att det går precis lika bra att jobba med klienter som befinner sig någon helt annanstans än hos mig på mottagning när jag balanserar dem. Jag har fått bekräftat från klienter jag jobbat med på distans att de upplever energiarbetet under själva balanseringstillfället. De har också berättat om förbättringar i mående samt fysiska och psykiska symptom på sikt.
Så nu är jag övertygad på riktigt att det faktiskt går att jobba lika bra på distans.

Men hur kan det fungera då?
Hur hittar energifrekvenserna just till dig?
Det här är såklart jättesvårt att förklara på ett kort och enkelt sätt och jag ska i ärlighetens namn inte påstå att jag förstår allt själv heller – lika lite som jag förstår exakt hur min telefon eller dator fungerar, men jag använder dem ändå.

Här pratar vi kvantfysik, och det finns mycket spännande att läsa och lära inom det området för den som är intresserad.
Kortfattat kan vi säga att energi inte har några begränsningar – varken när det gäller distanser eller tid. Visst är det en spännande tanke!

När jag ska göra en Frekvensmedicinsk balansering på distans behöver jag personliga uppgifter och ett foto på klienten. Dessa laddar jag ner i min utrustning. Jag ringer sedan och stämmer av vid utsatt tid och får höra vad klienten har för tankar och önskemål för sin balansering.
Klienten får sätta sig eller lägga sig bekvämt under de ca 80 minuter som balanseringen tar. Gärna se till att vara ostörd, lyssna på skön musik och se till att det blir en riktigt avslappnande stund.
Jag jobbar på som vanligt med Eductorn och efter balanseringen ringer jag upp och går igenom vad jag har kunnat utläsa, vad jag har jobbat med och klienten får möjlighet att berätta om sin upplevelse samt ställa frågor.

Jag personligen kan tycka att det är riktigt trevligt att få träffa mina klienter på mottagningen och få ”skämma bort dem” lite med gott att dricka, eteriska oljor i diffusern, skön och healande musik i högtalaren och att få bädda om dem på britsen ordentligt .
Men alla kan ju inte ta sig så lättvindigt till min mottagning i Västerås.
Så i och med möjligheten att du kan få lika bra resultat på distans innebär det att jag faktiskt kan jobba med vem som helst var man än befinner sig i världen. Och det känns ju också väldigt fint.
Flera av mina klienter som normalt brukar komma till mig på mottagningen har nu under semestertider valt att få ”fylla på” med energi via distansbalanseringar. Så det är ju också ett jättebra komplement när det inte passar att komma till mottagningen av olika anledningar.

En distansbalansering tar lika lång tid som en balansering på mottagningen – 90 minuter.
Priset är också detsamma 1500:-
Om du är nyfiken och vill veta mer, eller om du vill boka en balansering på distans, så är du varmt välkommen att höra av dig till mig,

Utvalt

STRESS – EN DEL AV VÅRT LIV

Foto av Sebastian Voortman på Pexels.com

Stress är i dag ett av vårt samhälles största hälsoproblem både vad gäller vår fysiska och psykiska hälsa. I vår vilja att skapa ett samhälle med många hjälpmedel som ska kunna göra oss så effektiva som möjligt har vi inte, som det kanske var tänkt, sparat tid för att kunna ha de lugnare i våra liv. Istället har vi fyllt vårt liv med ännu mer saker som vi känner att vi måste och vill göra.

Stress är ett naturligt tillstånd och inte något som i sig är farligt. Det har skrivits spaltmeter om detta de senaste åren, så jag tänkte inte att jag ska gå in djupare på detta just nu. Kort kan jag bara nämna att den kortsiktigt och tillfälliga stressen som vi kan uppleva ibland är en positiv stress som får oss att ”tagga till” i situationer som kräver det. Problemet i sig är inte stressen, utan att vi inte får tillräcklig tid för att återhämta oss från den.

Hans Selye, läkare som var aktiv under 1900-talet var den första att lansera begreppet stress inom den medicinska forskningen och som även tog fram en modell för hur stressens stadier ser ut. Enligt honom har stressen tre stadier:
Alarmstadiet – det är där och då som du utsätts för det som stressar dig och får en fysiskt och psykiskt stressreaktion i kroppen. I det akuta stadiet prioriterar kroppen endast att du ska ”överleva” det som stressar dig oavsett om det är förenat med livsvara eller något annat som får ditt system att gå igång. Så snart faran är över och du kan pusta ut återgår din kropp till sitt normala läge och stressen har inte påverkat dig långsiktigt. I detta stadium befinner vi oss som barn.
Adaptionsstadiet – är den fas som inträder efter Alarmstadiet, och den uppstår om du utsätts för stress under en längre period. Det som händer då är att din kropp uppfattar det som ett normalläge och dina system anpassar sig till situationen. Det innebär att du själv många gånger inte uppfattar att du känner dig stressad alls. Visst, du kanske har mycket att göra, men tycker att du kan hantera det väldigt bra. Du upplever heller inte några direkta stressymtom och tolkar det därför som att du har koll på läget. Denna fas kan pågå väldigt länge och gör ofta det eftersom du själv tror att det inte är någon fara och därmed inte ger dig den tid för återhämtning som du kanske skulle behöva.
Men sedan kan det vara en enda sak som får det att tippa över, den berömda droppen som får bägaren att rinna över..
Något händer i ditt liv som du absolut inte skulle tänka är något som är stressande eller svårhanterligt kan göra att det helt enkelt blir för mycket. Eller så händer något större och allvarligare i ditt liv och då är nästa steg i stresskalan ett faktum.
Utmattningsstadiet – här hamnar vi när vi har har haft för mycket stress i våra liv under längre period och när vårt system helt enkelt inte längre klarar av att hantera att vara i ett så ”påkopplat” läge hela tiden. För många kommer det som en överraskning, för även om man levt ett aktivt liv med mycket at göra har man inte känt sig stressad under Adaptionsstadiet. Det har känts som att man har koll. För andra blir Utmattningsstadiet något som man har förstått ska komma då man faktiskt har insett att det varit alldeles för mycket under en längre tid som man ändå inte förmått eller haft möjlighet att hantera.

Utmattningsstadiet ska vi ha stor respekt för. Det vet alla som har hamnat där. Att komma tillbaka efter en utmattning då både kroppen och hjärnan sagt ifrån ordentligt är något som kan ta lång tid. Många upplever också att de aldrig kommer tillbaka ordentligt och känner igen sig själva som de var tidigare. Kanske är det tur, för det minskar risken för att vi ska göra om samma misstag igen, vilket inte är helt ovanligt.

Den stora faran i detta är att vi inte förstår att vi befinner oss i Adaptionsstadiet eftersom vi inte upplever symptom på stress. Vi tror att det är lugnt när i själva verket kroppen och hjärnan alldeles för ofta får jobba på högvarv utan tillräckligt många eller långa tillfällen för återhämtning.
Jag skulle vilja säga att de flesta av oss vuxna människor befinner oss i Adaptionsstadiet eftersom vår värld ser ut som den gör idag med mycket aktivitet och prestation.

Det bästa du kan göra om du vill vara rädd om och ta hand om dig själv är att regelbundet se över din tillvaro.
Gör du mer saker än vad du faktiskt behöver?
Har du för höga krav på dig själv?
Finns det sådant som du faktiskt kan/bör prioritera bort?
Och inte minst, hur kan du se till att du regelbundet, helst flera gånger varje dag ger dig tid för vila och återhämtning?

Livet som det ser ut idag är fyllt med krav, måsten och förhoppningsvis även en hel del saker som du vill göra är en balansgång, och det är du som är balanskonstnären.
Ingen tackar dig när du har gjort alldeles för mycket alldeles för länge och det tar stopp. Du behöver själv ta ansvar för att hitta en balans mellan aktivitet och vila/avkoppling som fungerar för dig.

Just Hans Selye’s stressmodell finns med när jag gör Frekvensmedicinska balanseringar, och det går att se precis var på skalan du befinner dig. Som jag skrivit ovan befinner sig så gott som alla i Adaptionsstadiet och för mig är det ett bevis på att kroppen och alla organ har levt under stress under en längre tid. Det i sin tur orsakar en rad olika problem och obalanser som vi upplever som specifika sjukdomar eller oförklarliga åkommor. Så mycket som 80% av alla våra sjukdomstillstånd har kopplingar till stress, så att jobba med att minska den och hjälpa kroppen att slappna av är väldigt viktigt. Där är just Frekvensmedicin oerhört effektivt att nå alla nivåer i kroppen och påminna om hur ett avslappnat system ska agera. Just därför känner man sig också oerhört avslappnad efter en Frekvensmedicinsk balansering.

Utvalt

DU KAN VARA KÄNSLIGARE MOT SOCKER ÄN DU TROR…

Behöver du något sockersött för att pigga upp dig? Kanske får du tröst av det söta när du känner dig nedstämd? Eller är det till något sött du flyr när du känner dig stressad eller ofokuserad?
Ja, det finns många anledningar till att ”unna sig” något sött och vi är många som uppskattar både smaken av det söta och energiskjutsen som det kan ge. Jag själv är inget undantag.
Jag vet givetvis att socker (vi pratar om det vita sockret, sackaros) inte är bra för oss och jag har också de senaste åren tydligt känt att jag faktiskt inte mår bra av att äta för mycket sötsaker. Jag är därför mycket sparsam med sockersötade produkter, men kan tillåta mig något lite nu och då. Dock känner jag att jag inte klarar av att äta så stora mängder. Jag känner mig nöjd ganska snart. Skulle jag ändå äta lite mer än jag ”borde”, så känner jag dagen efter att jag inte mår särskilt bra.

När jag jobbar med de Frekvensmedicinska balanseringarna ser jag ofta att mina klienter inte mår bra av socker. Dels kan det såklart påverka blodsocker och bidra till ökade inflammationer i kroppen. Det känner vi till sedan tidigare. Det syns tydligt att den som äter mycket socker faktiskt påverkar sin hälsa negativt på flera plan. Något som däremot var nytt för mig är att vi kan vara allergiska mot socker, eller kanske rättare sagt intoleranta då allergier endast kan uppkomma av någon form av protein som vi reagerar på och socker innehåller inte något protein. Men symptomen är desamma. Det handlar alltså inte om en överkänslighet som skapar ett beroende – sockerberoende har vi ju hört talas om. Istället handlar det om att vi helt enkelt inte tål själva sockret.

Jag själv får upp information om att jag är ”sugar allergic” och att socker om jag väljer att äta det försvagar mina organ. Det gäller givetvis inte för alla som äter socker, men en del av oss är säkerligen extra känsliga.

Många gånger har vi ett sug efter just sådant som vi dessvärre är allergiska för. Säg att du är allergisk mot choklad som ett exempel. Du känner ett sug efter choklad och när du stillar ditt sug och äter choklad så kommer kroppen reagera med att producera extra mycket adrenalin för att skydda dig mot den allergiska reaktionen. Du upplever dock först och främst att chokladen smakar gott (kombon fett och sött är en superkombo som vi uppskattar) och att du dessutom får ett härligt energipåslag bestående av både en sockerkick + en extra adrenalinkick på det. Det gör att du så snart du känner dig lite energilös längtar efter en ny dos choklad.
Adrenalinkicken ger dig en omedelbar energihöjning, men på sikt är den nedbrytande för kroppen, speciellt i samband med chokladen som du också är allergisk mot…

Fundera gärna på vad det är som du brukar känna sug efter.
Är det något som du kanske faktiskt kan vara överkänslig/allergisk mot?

Det vita sockret bör vi alla begränsa så mycket det bara går. Det är väldigt nedbrytande för oss, skapar inflammationer, skapar obalans i tarmfloran och bland hjärnans signalsubstanser. Har du någon form av ohälsa eller obalans i kroppen bör du definitivt se till att drastiskt minska på eller gärna helt utesluta socker ur din kost. Det kommer inte att gynna ditt tillfrisknande.
Jag skulle inte heller rekommendera några av de artificiella sötningsmedel som finns då de har visat sig både påverka blodsockret negativt, ökar fettinlagringen och kan påverka signalsubstanser och hormoner negativt.

Det finns några former av sötningsmedel som är naturliga och som kan vara bra ersättning. Dock bör du överlag försöka minska på det söta för att inte trigga kroppen. Men om du någon gång ibland vill njuta av något sött kan du prova att använda dig av

 • Agavesirap
 • Honung
 • Dadlar
 • Bananer
 • Kokossocker
 • Stevia
 • Björksocker/Xylitol

Om du använder socker för att ”ta hand om” dina känslor, det vill säga äter godsaker när du känner dig ledsen, arg, stressad osv. så behöver du hitta något annat sätt att ”ta hand om dig” än att stoppa något i munnen. Det söta ger en tillfällig lindring och distraktion, men ditt problem finns ju fortfarande kvar när godispåsen är uppäten.
Finns det andra saker som du kan göra som får dig att må bra? Skriv en lista på sådant som får dig att le och som skänker energi eller harmoni så att du är förberedd nästa gång du funderar på att tröst-äta. Några exempel på sådant som du kan göra istället:

 • Lyssna på favoritmusiken
 • Prata med en vän
 • Gå en promenad
 • Krama ett djur
 • Meditera
 • Ta ett skönt bad eller en dusch

Se till att det är du som styr ditt sötsug och inte sötsuget som styr dig!

Intresset bara växer!

Det märks att det har blivit ett skifte nu. Ett skifte där intresset för att ta hand om och förbättra sin hälsa med hjälp av alternativa och naturliga metoder. Alternativa är ju egentligen ett ”galet uttryck”, för det innebär ju som oftast att det är läror, metoder och kunskaper som har funnits i många tusentals år i alla världens kulturer. Vi borde kanske snarare kalla vår moderna läkevetenskap som det som är alternativt.

Hur som helst märker jag och även mina kollegor runt om i landet som arbetar med Frekvensmedicinska balanseringar att intresset nu ökar markant. Jag tror aldrig att efterfrågan har varit så stor och det känns helt fantastiskt.
Vad beror det på då, kan man tro?
Säkert finns det flera svar, men om jag får gissa, så har det dels att göra med att vi mer och mer förstår vikten av att måna om vår egen hälsa och att vi inte kan förlita oss på att vi kan gå till läkaren för att få hjälp med alla sjukdomar och andra krämpor. Vi behöver ta ett eget ansvar och förebygga genom att bygga upp vår hälsa och att göra det vi själva kan för att ta hand om oss.

Sen är det också något i skiftet med energierna.
Det känns att det är något nytt på gång. Känns i luften.
De som är astrologiskt kunniga berättar om stora skiften där vi nu går från att ha varit styrda av det maskulina till att istället låta det feminina bli mer dominerande. Nu pratar vi inte kön ( man och kvinna) utan de egenskaper som man kan kategorisera som manligt och kvinnligt. som finns i oss alla oavsett kön. Det här är absolut inte mitt expertområde, även om jag tycker att det är intressant, så jag ska inte gå in djupare på att förklara. Dock tror jag att även det här är en aspekt som är med och påverkar.

En annan stor anledning till att just jag och mina frekvensmedicinska terapeut-kollegor märker av ett uppsving i bokningar nu är också så klart att vi har så många nöjda kunder – både män, kvinnor och djur. Att med hjälp av frekvenser påminna kroppens alla system om vilken frekvens som är lämpligast för balans, hälsa och välmående och på så sätt hjälpa kroppen till självläkning är väldigt tacksamt. Många gånger känner man ganska omgående att kroppen svarar an och man börjar må bättre. För en del tar det givetvis längre tid då man gått med stress, obalans och sjukdom länge. Men man brukar ändå kunna känna att energin förbättras och att kroppen börjar hitta tillbaka till sitt gamla sanna jag.

Jag är så tacksam över att få vara med om alla förbättringar som mina klienter upplever och ingen är gladare än jag att vi bara får mer och mer att göra.

Mottagningen flyttar

Ibland slår drömmar in både fortare och bättre än vad man själv har kunnat ana.

Så blev det i det här fallet när jag och min kollega Sara som driver Karmaklubben och som jag också delar mottagningsrum med var tvungna att leta ny lokal.
Den första lokalen vi tittade på passade oss inte riktigt, men vi reagerade båda två på att det utanför det större kontorshuset låg ett litet gult hus med en grusbelagd gård och omgärdat av ett staket. Vi sa lite halvt på skämt till varandra att det huset skulle vara perfekt för oss. Utan vetskap om att vi sagt just så sa hyresvärden till oss att Gårdshuset borde vi ju vara i, men det var tyvärr uthyrt.
Jag frågade om vi inte kunde få ställa oss på kö för det när det blev ledigt och hyresvärden lovade höra av sig när det blev aktuellt.

Vi var och tittade på en rad olika lokaler därefter, alltifrån källarlokaler till kontorshotell och vindskontor.

Hela tiden så sa vi att: Det är ju inte som Gårdshuset, men det kan ju kanske få duga till dess att vi får flytta in där.
Tillslut hittade vi en väldigt trevlig och nyrenoverad vindslokal mitt i city som vi bestämde oss för att hyra. Vi skulle skriva kontrakt med fastighetsägaren på onsdagen.
Då, söndagen innan fick jag ett mejl från fastighetsägaren som äger Gårdshuset som meddelade att huset var ledigt från 1 december och om vi ville kunde vi få hyra det.
Vi hade ju inte ens sett huset invändigt, så fick snabbt boka in en visning dagen därpå. Och huset överträffade till och med våra förväntningar. Det var bara så att det var vårt hus!

Så nu blir det som sagt en flytt från 1 december där vi ska dela på ett 42 kvm stort (nåväl, litet) Gårdshus byggt någonstans på 1700-talet. Tre små rum, ett litet pentry och ett badrum/toalett samt en mysig gård. Adressen blir Hamngränd 8, vilket ligger på Sigurdsområdet alldeles intill tågstationen i Västerås. Det finns gott om parkeringar i närheten och Mälaren ligger bara ett stenkast (om du kastar långt) bort.

Där kommer vi kunna jobba och ta emot klienter samtidigt. Vi kommer att kunna anordna aktiviteter, träffar, utbildningar mm både tillsammans och enskilt och det kommer att bli helt magiskt.
Ni som har varit hos oss på vår nuvarande mottagning och slagits av den härliga energin som finns där – ni kommer inte att bli besvikna på energin i vårt Gårdshus. Jag lovar!

Vi ska fixa och komma i ordning till att börja med, och vi tar givetvis hänsyn till alla restriktioner som finns i nuläget. Men tids nog kommer ni alla som vill komma och hälsa på att få möjlighet.
Ni ska känna er hjärtligt välkomna!