ulrika gabriel

blogg
Kontakta mig
Beteendevetare Frekvensmedicinsk terapeut Instruktör och kursledare

I min blogg kan du ta del av min erfarenhet, nyheter men även kommande erbjudanden och kurser.

EN NY BÖRJAN...

...som jag välkomnar dig till!
Ulrika gabriel

Vikten av att energierna får flöda

När jag för ett drygt år sedan skulle beställa nya visitkort ville jag med endast en mening få med själva essensen av allt det jag jobbar med för att kunna skriva det på baksidan. För en utomstående kanske det kan te sig lite ”spretigt” när jag berättar att jag jobbar med: Frekvensmedicinska balanseringar, kostrådgivning, eteriska oljor, coachning, Nirvana Fitness, Reiki healing och lite till. För mig känns det givet att allt det jag jobbar med hänger ihop och att det finns en röd tråd. Men kanske inte lika säkert för utomstående…

Så jag ville baka ihop det i en mening, men kände att det kommer nog att bli svårt.
Jag bestämde mig för att skapa bästa möjliga förutsättningar och satte mig ner, slöt ögonen och tog några djupa och grundande andetag. Sen bara kom det till mig som om det var hur självklart som helst:
Energi i flöde och balans skapar hälsa, harmoni och välmående för kropp och själ.

Precis så är det. Allt handlar om olika former av energier och att vi hittar vårt sätt att skapa goda energier och att kunna hantera och balansera upp så snart vi känner att vi är på väg att ”tippa över” åt något håll eller om vi får ”stopp i flödet” av en eller annan anledning.

I våra kroppar har vi många olika energiflöden:
Hjärt- och kärlsystemet
Matsmältningssystemet
Lymfsystemet
Nervsystemet
Chakrasystemet
och fler därtill.

De samverkar alla med varandra.
Om det blir stopp i något av dina energisystem, vilket det kan bli av flera olika anledningar: du kanske skadar dig, blir sjuk eller är stressad till exempel påverkar antingen direkt eller på sikt även ett eller flera andra system. Vår fantastiska kropp är som ett finstämt instrument som konstant jobbar på att vi ska vara i balans – homeostasis. Att ständigt befinna sig i ett perfekt balanserat tillstånd i fullständig harmoni är en utopi. Men ju snabbare vi kan rätta till de avvikelser som inträffar, desto lättare blir det för oss att komma tillbaka och hitta balansen igen.

Det viktigaste vi kan göra är därför att stanna upp, lyssna in och känna efter hur det känns. Det gäller både vårt fysiska och psykiska mående. Vi behöver också ha en tillåtande inställning till obalanserna och stoppen i våra energiflöden. De uppstår av en anledning och bara förståelsen av hur och varför är en viktig del i vår självläkande förmåga.

Att stressa fram lösningar är sällan bra. Ibland kan det bästa vara att bara konstatera att just nu är kroppen/själen i lite obalans men om vi ger den lite tid, så kommer den att själv komma tillbaka till sitt normala läge igen.
En annan gång kanske vi förstår att vi aktivt måste hjälpa till med en förändring för att hjälpa kroppen/själen.
Vad beror givetvis på orsaken.

Mycket kan vi göra själva:

  • Hitta metoder för avslappning
  • Sova mer
  • Äta bättre
  • Röra på oss mer

Om vi känner att obalansen är för stor för att vi ska kunna göra märkbara förändringar själva, kanske på grund av att det ned tiden har blivit flera obalanser, så är det klokt att söka hjälp.

Mitt främsta instrument för att hjälpa dig tillbaka till din bästa balans är genom min Frekvensmedicinska utrustning Eductorn som både förmår läsa av var dina obalanser finns och även med hjälp av frekvenserna hjälpa kroppens alla system och ända in på cellnivå påminna kroppen om hur den ska jobba för att det ska vara optimalt för just dig. Tack vare denna påminnelse i energiform kan din kropp börja självläka och ta dig tillbaka till både fysiskt och psykiskt välmående.

Du kan också få hjälp av eteriska oljor som även de påverkar oss både fysiskt och psykiskt.
Eller kanske är det just rörelse som du behöver för att kroppen ska hitta tillbaka till energi, balans och flexibilitet och då är Nirvana Fitness något som kan passa dig

Ett annat fantastiskt sätt att hitta tillbaka till en bra balans och kroppens egen självläkande förmåga är genom Reiki healing som blir som balsam för både kropp och själv.
En intelligent och avstressande healingmetod som själv hittar dit den gör som bäst nytta.

Eller är det kosten som är din nyckel till en mer hållbar hälsa? Det vi äter är oerhört viktigt för vår hälsa, våra energinivåer och att kroppens energiflöden fungerar optimalt. Dels handlar det om vilket typ av kost du äter, dels kanske du behöver hjälpa till med stödjande vitaminer och mineraler.

Viktigast för dig att veta att de obalanser som uppstått går att balansera tillbaka. Ibland kan det gå riktigt snabbt, men om det är en process som pågått ett tag och därför skapat en kedjereaktion av obalanser, så tar det lite längre tid.
Oavsett är du värd att må bra till både kropp och själ.

energi i flöde, bättre mående

Every journey starts with a first step

Lao Tzu
Ge dig själv en gåva genom att ta del av alla nyheter, tips och råd. Läs i lugn och ro.
ta del av alla nyheter.