ulrika gabriel

blogg
Kontakta mig
Beteendevetare Frekvensmedicinsk terapeut Instruktör och kursledare

I min blogg kan du ta del av min erfarenhet, nyheter men även kommande erbjudanden och kurser.

EN NY BÖRJAN...

...som jag välkomnar dig till!
Ulrika gabriel

Reiki Master

Hualigen så dålig jag är på att uppdatera min hemsida och blogg…. Men jag tänker att det ska bli ändring på det. Ni är ju ändå ett antal som har valt allt följa mig här och som får noteringar när jag publicerar något nytt.

Och nytt har det hänt en hel del, så jag kommer fylla på med både information och erbjudanden,
Först kan jag börja med att berätta att jag för ett par helger sedan gick den sista delen i min Reikiutbildning och kan numera titulera mig Reiki Master. Det låter ju häftigt, men vad innebär det?
Reiki som är en healingform med ursprung från Japan där energierna förmedlas via handpåläggning på klienten eller som kan utföras på distans.

När man utbildar sig till Reikihealer sker det i tre steg. Det första steget innebär att man öppnar upp för Reikienergin och kan ge Reiki till sig själv till andra. Under steg två får man lära sig att skicka healingen på distans och även att skicka den fram och tillbaka i både tid och rum.
Det tredje och sista steget, då man blir Reiki Master förstärks det healande energiflödet och man kan också lära ut Reiki till andra (initiera dem). Master betyder just lärare och inte som man kanske först tror ”mästare”.

I nuläget har jag inga tankar alls på att lära ut Reiki och initiera andra (vilket i och för sig kan ändras i framtiden, för i början hade jag inte en tanke på att utbilda mig till Reiki Master heller) utan mitt främsta syfte var att öka på ”energiflödet”. Jag har redan innan fått höra av klienter att de har upplevt att den energi jag förmedlar är stark . Nu under ”restriktions-tider” har jag enbart jobbat med Reiki på distans och jag har själv upplevt att det är väldigt kraftfullt. Men nu efter initieringen till Reiki Master känner jag att energikanalen är ännu mycket större och flödet starkare. Det känns riktigt häftigt.
Så nu ser jag fram emot att förmedla ännu mer Reiki och härliga energier.

Jag har vid några tillfällen sänt Reiki på distans till grupp via Zoom och det har varit riktigt häftigt.
Det blir som ytterligare en ”connection” som öppnas upp och energierna flödar ännu starkare.
Superhärligt.
Så det kommer jag erbjuda mer framöver.

Jag har vid dessa tillfällen låtit alla som är med börja med att skriva ner en intention och önskan om vad de vill få ut av Reikin på en lapp och sedan meditera en stund över det innan vi kör igång. Det är också ett sätt att ”styra” över energin. Annars är Reikienergin så fantastisk då den är adaptogen och hittar precis dit där en behövs som bäst hos var och en – även i grupp.

Att skicka Reiki till en grupp på distans blir ett sätt att kunna sprida dessa goda energier vidare till flera på en gång och då också att kunna göra det till ett mindre pris för de som vill vara med. Ändå får alla som deltar ut precis det som de behöver. Det är det som är så fantastiskt med Reiki.

På tal om Reiki och att ta betalt. Jag vet att det finns personer som jobbar med Reiki och andra typer av healing som gör det gratis. Tanken är jättefin och det kan man absolut göra ibland. Jag gör det själv också. Men, det finns ytterligare aspekter i detta. En av dem är att Usui själv (Reikins grundare) erbjöd Reiki gratis till fattiga under en period, men kom fram till att i och med att han delade med sig av den utan kostnad så värdesattes den inte. Han kom därför fram till att det behövs någon form av energiutbyte. Det kan handla om utbyte av tjänster eller av pengar.

En annan aspekt är att vi som har gått en, två eller kanske alla tre Reikiutbildningarna har lagt ner ett antal tusenlappar på detta.
För att inte tala om all tid…
Det finns de som tror/förväntar sig att Reiki och annan form av healing ska förmedlas utan kostnad. Att det ska ges bort.
Det kan göra det, men det är som sagt inte något som man kan eller bör förvänta sig.

Energier i ett ständigt flöde och utbyte, fram och tillbaka.
Det är viktigt.

Every journey starts with a first step

Lao Tzu
Ge dig själv en gåva genom att ta del av alla nyheter, tips och råd. Läs i lugn och ro.
ta del av alla nyheter.